Saznajte više o andjelima: Jehudiel | ASTRO24h

Saznajte više o anđelima: Jehudiel

white-stone-angel

Jehudit Arkanđeo (ponat i pod imenima Jhudiel, te kao Jegudiel) a značenje imena je: onaj koji slavi Boga. Često prevode smisao riječi da će “nagraditi one koji slave Boga”, iako je to više duhovni slogan.
Ortodoksna pravoslavna i Grko-katolička vjera njega smatraju za jednog od sedam Božjih Arkanđela. Njegova boja je ružičasta i svijetlo crvena, ponekad (svijetlo) zelena.
Najčešće je na ikonama prikazan sa atributima: u desnoj ruci ima krunu, a u svojoj lijevoj ruci bič sa tri dijela ili pruće. No, nekada  je prikazan čak i sa simbolom Srca Isusovog (Isusovo srce okrunjeno trnjem) tj. kako je u srcu plamen. Kruna simbolizira nagradu koju dobijaju samo uspješne duhovne vođe. I baš ovdje dobija smisao tumačenje njegovog imena:  Bog nagrađuje one ljude koji ga slave?
Unatoč različitim tumačenjima u  liturgiji, On NIJE TAŠT ČOVJEK koji očekuje lažne pohvale! ON NE TREBA OVO! Baš suprotno! Čak naprotiv, NAMA je potrebno priznanje.

Ljudi u životu mnogo puta dolaze u teške situacije u kojima ne vide razlog zašto se stvari događaju, ali ipak moraju proživjeti. Ljudski um ne može razumjeti zašto moraju to doživjeti, ne mogu vidjeti kroz situaciju, što god to bilo. Zašto dobijaju poteškoće s kojima se susreću i s problemima koje bi trebali riješiti. MUDAR ČOVJEK ZNA da su to LEKCIJE, ZADACI, PROBE, tako da ih dobijate za riješiti! Ako je zadatak riješen, trebate zaključiti zašto je Vama dato da se suočite baš s ovim problemom. A ako su lekcije shvaćene i prihvaćene, i duša može napredovati. Oni koji ne prepoznaju važnost situacije i zadataka vraćaju se ponovo i ponovo sve dok se ne uspiju razriješti i učiti iz njih. Oni koji prepoznaju oba i problem i rješenje, tj. KOJI ŽIVE SVOJE ŽIVOTE, znaju da  Bog nikada ne kažnjava. NIKADA! ON nam uz pomoć anđela i intelektualnih pomagača – stvara situacije koje SLUŽE ZA NAŠ RAZVOJ duše. A ako je riješeno, možemo ići dalje, ako nije, onda ćemo se vratiti opet i opet u istu situaciju. Ponekad slijede još teže okolnosti. Onaj koji preživi ove udarace i opet se vrate na iste probleme, doživljavaju to kao batine. BAŠ TO SIMBOLIZIRA bič. Zapravo, to nikada nije kazna, čak i ako to tako doživljava neuki čovjek, već je to vrsta popravnog ispit. Svjesni čovjek koji shvaća to, ne dovodi u pitanje Božje odluke, prihvaća ih i zahvaljuje se. I ne psuje Boga, nego ga hvali.  Ali I TIM OSOBAMA također treba s vremena na vrijeme potvrditi da su na pravom putu. Stoga JEHUDIEL nagrađuje one koji “hvale Gospodina”. Ova nagrada svakako nije kruna, čak rijetko je materijalne prirode, više je to manifestacija i izlijevanje božanske ljubavi, ili često i emocionalno ispunjenje želja i osjećaj zadovoljstva ili čak stjecanje novih duhovnih sposobnosti. Jehudiel baš zbog toga nagrađuje sve ljude koji hvale Gospodina i koji mu se obraćaju za pomoć.  Naime, ako ste u dilemi u odlučivanju poziva (što se NE odnosi na odabir profesije i radnog mjesta!). Duša je već prije rođenja izabrala svoj zadatak, a to je pomaganje ljudskih saputnika (npr. učenje i liječenje), pa kada postoji nekakav problem, obratite se Jehuditu u molitvi ili meditaciji i molite za pomoć. On će vam pokazati ispravan izbor i Božiju volju, što je zapravo ništa drugo no vlastiti karmički put. PRUŽA SNAŽNU PODRŠKU I POMOĆ onim isceliteljima koji svaćaju da ozdravljenje nije rezultat ” njihovog fantastičnog znanja “, nego je to nebeska pomoć i posljedica karmičkog predodređenja. Ako oni s dovoljno poniznosti i iskrena srca žele pomoći i raditi svoj posao, i traže pomoć od Jehudita, on  može vrlo učinkovito pomoći u tome.

I ovdje je jedna vrlo moćna molitva kojom možete traži pomoć Jehudit Arkanđela: Arkanđeo Jehudit! Anđele, molimo te da putem Božje slave moliš za nas:

da sve što radimo, svim našim fizičkim i duhovnim radnjama nastojimo ostvariti
Gospodinovu volju, s radošću i hvaleći Njega. Neka bude tako, SADA!
Ako osjećate da niste uspjeli uspostaviti kontakt sa Jehudit Arhanđelom, slobodno se obratite našim savjetnicima u Astro centru za stručnu pomoć na telefonski broj: 064/640-067, fix:6,99kn/min, fix:8,41kn/min. Rado će Vam pružiti pomoć!

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika