Upoznajte karte – Karte Velike Arkanea u tarotu ( karte od 16-22) | ASTRO24h

Upoznajte karte – Karte Velike Arkanea u tarotu ( karte od 16-22)

tarot1

16. Toranj

Karta Tornja skriva  u sebi mogućnost potpunog preobražaja. Prije potpunog preobražaja, srušit će Vam se sve u životu. Iznova trebate sagraditi sebe iz temelja. Pred Vama je veoma bolan, ali i poučan period. Kada je riječ o ljubavi, poruka karte je da će Vam se život okrenuti naglavačke u narednom periodu. Potpuno nove okolnosti će se razvijati, naravno, to se neće dogoditi iznenada jer ste Vi već osjetili val promjene i prije toga.

Pri tumačenju karte, Toranj je najnegativnija karta u tarotu. Kada se nalazite u negativnoj situaciji ne možete se nadati ničemu dobrom. Trebate računati s mogućnošću potpunog rušenja dotadašnjeg života. Morate dotaći duhovni poriv iz kojeg se samo pomoću vjere možete izvći korak po korak.

17. Zvijezda

Karta Zvijezde nam predstavlja kartu nade.

Kada izvučete ovu kartu možete se nadati onome čemu žudite i što želite već dugo vrijeme da Vam se ostvariti i za što ste već puno toga učinili. Kada je ljubav u pitanju to može značiti da će Vam se po tom pitanju želje ostvariti, ali isključivo tada ako ste stvarno sve učinili radi toga.

U nepovoljnoj situaciji karta Zvijezde Vam skreće pažnju da se Vaše želje neće ostvariti ili tek s manjim zakašnjenjem kao što ste računali na to. U najgorem slučaju možete izgubiti nadu. Naše želje i nade su prerasle naše mogućnosti, niste osjetili osobne granice, prerasli svoju fizičku snagu, očekivanja su Vam bila nedostižna.

18. Mjesec

Karta Mjeseca u većini slučajeva označava unutrašnju nesigurnost jer točno ne znamo prema kojem pravcu idemo i što nas očekuje, te s kakvim problemima se trebate suočiti.

Međutim, karta Mjeseca je u jednom i karta duše jer kada izvučete ovu kartu, poželjno je obratiti pažnju na Vašu dušu i njene poruke i slutnje.

Mjesec je i karta majčinstva, a ako je Vaše pitanje bilo vezano za potomstvo, možete računati na to.

Po negativnom značenju karte nesigurnosit postaju nepodnošljive za Vas. Sve je postalo nesigurno, neizračunljivo, ništa se ne odvija onako kako biste Vi to željeli. Život Vam je kao mirna voda, ništa se ne događa. Možete se čak i razboljeti. Ako je u pitanju trudnoća, može se dogoditi i spontani pobačaj ili može značiti da je nemoguće ostati u  drugom stanju.

19. Sunce

Sunce je najpozitivnija karta u tarotu. Kada je ova karta u pitanju možete računati na uspjeh, sreću, zadovoljstvo i karijeru. Ublažava značenje negativnih karata. Karta pored koje se nalazi je pokazatelj, u zavisnosti od pitanja, što trebate učiniti da bi Vam se ciljevi što prije ostvarili i vidjeli sunčaniju stranu života.

U nepovoljnoj situaciji karta Sunca označava da ne možete doživjeti sreću u Vašem životu. Pesimist ste, neraspoloženi, jednostvano se ničemu ne možete iskreno radovati.

Prije svega trebate promijeniti mišljenje, svjesno obratiti pažnju na svaku Vašu misao i detaljno pročistiti.

20. Presuda

Poruka karte Presude je da se neki dio Vašega života definitivno završio. Ne trebate to žaliti, naprotiv, trebate se radovati tome jer označava da ste pred novim mogućnostima. Zaslužujete uspjeh! Dimenzionalna vrata su drugi naziv ove karte, a to znači da ćete postići veći intelekualni nivo i da ste napravili veliki korak ka duhovnom napretku.

Računajte na blagoslov i obilje.

U nepovoljnoj poziciji Vam ova karta daje do znanja da morate i dalje vuči sa sobom karmičke terete. Trebali biste se preporoditi, ali na takvu mjeru preobražaja nemate mogućnosti. Da biste krenuli dalje trebate raspoznati ili iskusiti ponovo te stvari iz kojih možete naučiti nešto.

21. Svijet

Karta Svijeta označava sreću i uspjeh. Prešli ste naznačeni put, sve probe savladali i počinje Vam sretan period u Vašem životu. Može značiti i osobni unutrašnji svijet koji trebate držati u ravnoteži. Pri izvlačenju ove karte možete računati da ćete otputovati na neki specijalan, nezaboravan put.

Kada je karta Svijeta u negativnoj poziciji, koliko god da ste se do sada trudili, na rezultat Vašeg rada još uvijek morate čekati, a vjerojatno će Vas i sreća na neko vrijeme napustiti. Može Vam  obratiti pažnju da konflikte rješavate inteligentno pomoću smirene komunikacije, nikako svađom i raspravom jer to ne vodi nigdje.

22.Luda

Karta Lude je karta koja označava sve ili ništa. Ako sada riskirate, možete puno dobiti, ali ako i izgubite, neće biti velikoga gubitka. Snove ćete ostvariti ako ste dovoljno hrabri za to. Nemojte se ni za šta pretjerano vezivati, probleme rješavajte s lakoćom kao da i ne postoje.

U negativnoj situaciji karta Lude može Vam donijeti potpuni kaos. Što god da činite ništa Vam neće uspijevati. Čak možete izgubiti sve ono što Vam je mnogo značilo. Prepoznajte stvari ili ljude za koje se grčevito vežete jer će Vam oduzeti život. Potom, ako ste u moći pustiti osobu ili stvar za koju ste vezani, to ili osobu ćete tako dobiti da čak i ništa ne radite povodom toga…

Izvor slika za karte : Segedi Katalin

Špil Tajne Tarota od Segedi Katalina je jako karakterističan i možemo reći, pričljiv špil. Mudrost tarota i slikoviti simboli savršeno su dovoljni da se 22 karte protumače za Izviđače. Brojevi i slike će Vas odvesti na predivno putovanje uz pomoć karte i pomoću proricatelja će prenijeti poruku Vama.

Saznajte značenje i ostalih karata ovdje:

Upoznajte karte-Velika Arkana u tarotu (1-5 karta)

Karte Velike Arkane u tarotu ( od 6-10) , KARTE VELIKE TAJNE

Upoznaj karte – Velika arkana tarota ( karte od 11 – 15)

Ukoliko Vas zanima više o ovoj temi i tarotu preporučujemo Vam našu ZIJU na kodu 523. Broj : 064/640 067 ,fix:6,99 kn/min, mob: 8,41 kn/min , ZIJA čeka na Vas poziv.

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika