Upoznajte karte-Velika Arkana u tarotu (1-5 karta) | ASTRO24h

Upoznajte karte-Velika Arkana u tarotu (1-5 karta)

Velika_arkana

Velika Arkana, 22 karte tarota i velika tajna.

Po meni je sasvim dovoljno koristiti samo 22 karte. Zbog simbola na slikama karata tj značenju brojeva, gdje ne možemo zanemariti i 10 kuća ili 10 planeta i 12 astronomskih dana istovremeno. Mnogi Malu Arkanu od 56 karata, korištenjem tarota drže važnom, te za vrijeme analize koriste svih 78 karata. Za vrijeme analize, slike, boje, simboli, vidljivi brojevi pokažu pravi put savjetniku, pogotovo ako je savjetnik  ujedno i medij. U takvim slučajevima odlične odgovore možemo dobiti pomoću korištenja samo 22 karte. Mnogo značenja može dati 78 karata, kao što su  Velika Tajna 22 karte Velike Arkane i kao Mala Tajna 56 karata Male Arkane. Međutim postoje i karte koje sadrže 22 karte i opet su dovoljne za savjetnika koji je vidovit i medij. Uistinu ni karte nisu potrebne onome tko jasno vidi događaje, ali je uvijek dobro imati jedan špil karata u ruci.

Čitanje iz tarota pomaže pri vođenju kroz vaš problem, izbavlja vas iz vašeg emocionalnog i zbunjenog stanja, kako se odražava vaša prošlost, sadašnjost i mogućnosti u budućnosti. Daje novu perspektivu vašem životu. Za mnoge je najčešće depresivno stanje ono kad ste zbunjeni, kad se osjećate nemoćni , ne znate  kakve odluke  ili izbore morate donijeti. U ovakvoj situaciji Tarot čitanje zaista zna pomoći, kako bi od savjetnika, medija, vidovnjaka dobili smjernicu. Iz čista srca ćete osjećati da odluke i izbori idu opuštenijim tokom. Konzultacije pomoću karata možemo uzeti u obzir i vezu sa intuicijom koja najbolje pokazuje put tome da ove teške odluke privedemo kraju. Neka ovo bude za vas mala smjernica da lakše dođete do informacije. Nadamo se da će vam ovo donijeti malo sreće i uvid u budućnost.

Život je jedna velika kartaška igra, podjeljene karte su podaci, ali kako igrati s njima to je već slobodna volja.

Što ću Vam sad prikazati, to je serija karata, koja sadrži Veliku Arkanu od 22 karte. Za život i ljudsku osobinu, slike označavaju najvažniji princip. Izrazom Junga: oblikovali su “arhetipičan model na svijetu”, koji pomaže u odlukama te daje jasan uvid u životni cilj, pronalazak izvora konflikta i dublje upoznavanje svoje osobine.

Značenje Velike Arkane!- ili što mi simboli šapuću

1. Mag (mađioničar): Mag je početak, pokretanje, osnova za nove i beskrajne mogućnosti. Kad izvučemo ovu kartu, možemo doći do posebne prigode ili prilke u životu ili započeti neku novu stvar, uzdignuti karijeru, krenuti nekim novim putem. Može upućivati i na muškarca, koji će imati važnu ulogu u našem životu. Na pitanje ljubavne veze, može značiti dolazak nove ljubavi. S negativne strane ukazuje nam da iz  mogućnosti koje proizlaze ne znamo ili ne želimo živjeti, nismo dovoljno hrabri napraviti odgovarajući korak. Ne znamo ostvariti sve to što nam je potrebno, nemamo mogućnost za novi početak.

2. Visoka Svećenica: Značenje karte  Visoke Svećenice je razumijevanje, mudrost, snalaženje. Kad izvučemo ovu kartu, slušajmo svoje osjećaje, unutarnje glasove, budimo pametni, mudri, svestrani. Karta može značiti i jednu žensku osobu od koje možemo dobiti veoma važne i korisne savjete. Na pitanje o ljubavnoj vezi, može se odnositi na jednu inteligentnu žensku osobu, ali može značiti i neku tajnu. U neugodnoj situaciji kao prvo može značiti da naš logični dio uma vodi, da ne obraćamo mnogo pažnje na unutrašnje nadahnuće. U trenutnoj situaciji
ne znamo što učiniti. Za rješenje problema tražimo pomoć od Svevišnjeg. Pomoću molitve i meditacije doći ćemo do cilja.

3.Carica: Karta Carice simbolizira plodnost, završetak, dostignuće naših ciljeva, sretnu budućnost i novčano bogatstvo. Ali ne odmah! Budući da trudnoća traje 9. mjeseci i za realizaciju naših ciljeva potrebno je to vrijeme, jer ova karta se može odnositi i na moguću trudnoću. Na ljubavnom polju odnosi se na onoga tko planira, želi i spreman je uliniti sve. U nepovoljnoj situaciji, ne možemo ostvariti svoje ciljeve ili je bolje u datom trenutku odreći se određenih stvari. Možda smo težak teret stavili na svoja leđa, što nam može stvarati poteškoće na financijskom polju.

4. Car: Karta Cara može značiti jednu utjecajnu osobu koja nam može pružiti pomoć u teškoj situaciji. Može pokazati emocionalnu i financijsku sigurnost ili odgovarajuću mušku osobu u životu. Stabilnost I opuštanje znači ,povjerenje u to da će nepovjerenje najzad  nestati iz našeg života.
U nepovoljnoj situaciji karta nas upozorava kako je trenutno sve nepredvidivo u našem životu, ne možemo računati na pomoć, izgubit ćemo sve dragocjene stvari i ljude oko sebe. Označava teško vrijeme na financijskom i emotivnom polju koje možemo savladati,  ako smo u stanju sve pustiti, odreći se stvari koje nam najviše znače.

5. Veliki Svećenik: Karta Velikog Svećenika označava  znanje, simbolizira studij, a može značiti oca ili mušku osobu pomoću koje možemo doći u posjed veoma važnih informacija. Može značiti i da će nam vjera biti potrebna  za rješavanje aktualnog događaja. Na ljubavnom polju se možemo susresti s jakom duhovnom osobom, koja nas inspirira  za izvršenje naših cijeva. U nepovoljnoj situaciji karta nas možda upućuje da vezu sa ocem ne znamo riješiti i da se ne otvara takva mogućnost ni u bližoj budućnosti. Možda ne primjećujemo da u životu ponavljamo iste greške, iz kojih smo već trebali nešto naučiti.

Ostanite sa mnom dragi čitatelji! Uskoro dolazim sa prezentacijom ostalih karata! Čitajte o TAROTU – klikni!

Do tada, slobodno pitajte naše Tarot savjetnike za tumačenje!

Povezani članci

Pridruži se stotinama zadovoljnih korisnika

Promijeni svoju budućnost sada

Objavi odgovor

Promijeni svoju budućnost sad!

Sada je prilika za promjenu na bolje

Nazovi svog savjetnika